I kristider behöver unga förebilder som visar att man kan ta sig igenom svårigheter. Att stress, psykiskt illamående och drogproblem kan övervinnas och följas av utveckling. I Drömfångaren får vi ta del av artisten Albin Johnséns berättelse om hur man kan gå från djupaste mörker till ett liv med nya insikter. Föreställningen förmedlar betydelsen av att gå inåt och lyssna till sig själv, och belyser centrala aspekter för psykisk hälsa. Det finns hopp.

I Drömfångaren möter Albin den unga publiken genom sin egen berättelse och sina hits. Genom en interaktion mellan Albin, psykolog, musiker och unga i publiken skapas ett scenkoncept, där Albins musik löper som en röd tråd genom upplevelsen. Albins låtar speglar hans inre resa och de utmaningar han mött. De skapar igenkänning och ger insikter till den som lyssnar. Efter föreställningen ges utrymme för frågor till Albin och Unga Lukas verksamhetsledare Åsa Maj Jonzon. På kvällen finns möjlighet till stödsamtal för den som vill – i Unga Lukas chatt. Chatten har öppet måndag – torsdag 19-22 och där finns vuxna samtalsstödjare med kunskap och erfarenhet som lyssnar.

OM ALBIN JOHNSÉN

I september började Albins senaste singel ”Vi gjorde vårt bästa” (med lovad) klättra på Topp 50-listan i Sverige. Han slog igenom med debutsingeln Din Soldat som blev Sveriges mest spelade låt 2014. Albin har samarbetat med artister som Kristin Amparo och Maxida Märak, och skrev tillsammans med Mattias Andréasson den officiella EM-låten till dam-landslaget i fotboll 2018, där Joanne Nugas är leadsångerska. Albins låtar har idag över 160 miljoner streams – och mer lär det bli…

OM UNGA LUKAS

Unga Lukas är en nationell kreativ satsning på ungas psykiska hälsa, som drivs med medel från Folkhälsomyndigheten sedan 2018. Unga Lukas lyfter ungas inre kapacitet och ger kvalificerat samtalsstöd och kunskapsstöd via nätet. Inom ramen för verksamheten utvecklas också mötesplatser med meningsskapande samtal IRL. Bakom Unga Lukas står Förbundet S:t Lukas, en idéburen organisation och en av Sveriges största enskilda aktörer inom psykoterapi. S:t Lukas återinvesterar allt överskott i verksamheten, med fokus på samhällets mest behövande.

Medverkande:

Albin Johnsén – artist och berättare
Mattias Andréasson – keyboard, bas och sång
Joanné Nugas – keyboard, slagverk och sång
Åsa Maj Jonzon – psykolog och fiol, sång

PRAKTISK INFO

Målgrupp: årskurs 8 och uppåt.

Handledning och extra stöd: Vid behov kan även en psykoterapeut från Unga Lukas medverka i samtalet efter föreställningen. Unga Lukas / S:t Lukas kan också erbjuda stöd, workshops eller handledning till skolpersonal eller andra vuxna runt unga i anslutning till föreställningen. Avtalas separat.

Spelplats: Passar utmärkt i skolaula, men även i mindre lokaler.

Teknisk specifikation: Ett mindre PAsystem där en ljudtekniker även kan köra en programmerad, enkel, ljussättning.

Spelperiod: 2021 och 2022.

Kostnad: Enligt överenskommelse.

Kontakt: Erik Gunnarsson
Telefon: 070-229 44 15
E-post: erik@divergo.se