Delta i #skapanärhet!

Unga Lukas drog i samband med Coronapandemin igång projektet #skapanärhet – där unga delar sina känslor och drömmar i krisens tid, genom kreativa inlägg i sociala medier. Att uttrycka sina känslor och drömmar genom kreativa inlägg är i sig en bearbetning av det man har inom sig – men det bidrar också med igenkänning och normalisering samt att man har möjlighet att bli en inspiration och förebild för andra unga vuxna. Föreställningen visar just hur det kreativa uttrycket kan förändra ett svårt tillstånd och bidra till hopp och en ny framtid. Genom att vi delar förstår vi också att vi inte är ensamma – och stärker varandra. Vi skapar närhet till oss själva och andra.  


#skapanärhet

Var med och skapa i anslutning till Drömfångaren! #skapanärhet kan användas som uppgift i de kreativa ämnena, inklusive svenska. Det viktiga är att det finns möjlighet att skapa utifrån det man själv upplever – och att man kan dela på ett sätt som känns bra. Vill man dela känslor så är man välkommen – vill man dela sin sina drömmar för framtiden så finns den möjligheten. Och behöver man prata om det man har inombords så är man alltid välkommen till Unga Lukas chatt måndag – torsdag 19-22.

Praktisk uppgift: 

VILKA KÄNSLOR VILL DU UTTRYCKA? VAD DRÖMMER DU OM FÖR FRAMTIDEN?  Skapa ett inlägg på instagram i form av exempelvis dikt, text, musik, beats, målning, installation, performance, dans, kanske en kreativ maträtt, slöjd eller teknisk pryl? Ta hjälp av varandra om så behövs – och skapa med varandra. Det kan också bara vara ett foto som illustrerar det du vill säga och en kort text! Lägg ribban utifrån den du är. Vi skapar! 

TAGGA #skapanärhet och dela på Instagram. Och utmana en kompis / en annan klass / grupp osv att delta! Om en hel klass, skola, klubb eller grupp deltar – dela på det officiella Instagramkontot och tagga både @ungalukas och #skapanärhet. Detta så att fler får kännedom om det ni gör och får kunskap om det stöd vi erbjuder.  Vid intresse ingår Unga Lukas gärna samarbeten i form av exempelvis i vernissager, seminarier, workshops eller samtal utifrån #skapanärhet. 

Frågor? Mejla Unga Lukas verksamhetsledare: asa.maj.jonzon@sanktlukas.se

För fler exempel se Instagram.com/ungalukas eller #skapanärhet