Delta i #skapanärhet!

 

 

 

Unga Lukas drog i samband med Coronapandemin igång projektet #skapanärhet – där unga delar sina känslor och drömmar i krisens tid, genom kreativa inlägg i sociala medier. Att uttrycka sina känslor och drömmar genom kreativa inlägg är i sig en bearbetning av det man har inom sig – men det bidrar också med igenkänning och normalisering samt att man har möjlighet att bli en inspiration och förebild för andra unga vuxna. Föreställningen visar just hur det kreativa uttrycket kan förändra ett svårt tillstånd och bidra till bearbetning, hopp och en ny framtid. Genom att vi delar förstår vi också att vi inte är ensamma – och stärker varandra. Vi skapar närhet till oss själva och andra.  

 

 

 


#skapanärhet

 

 

 

Var med och skapa i anslutning till Drömfångaren! #skapanärhet kan användas som uppgift i de kreativa ämnena, inklusive svenska. Det viktiga är att det finns möjlighet att skapa utifrån det man själv upplever – och att man kan dela på ett sätt som känns bra. Behöver man prata om det man har inombords så är man välkommen till Unga Lukas chatt måndag – torsdag 19-22.

 

 

 


Praktisk uppgift: 

 

 

 

VAD DRÖMMER DU OM JUST NU?  Skapa exempelvis en dikt, text, musik, beats, målning, installation, performance, dans, kanske en kreativ maträtt, slöjd eller teknisk pryl – det som illustrerar det du drömmer om. Skapa i ett format som kan läggas upp på #skapanärhet-vernissaget på Instagram. Ta hjälp av varandra – eller skapa enskilt. Lägg ribban utifrån den du är och kom ihåg att när du släpper prestationsångest och vågar dela en bit av dig själv (det du känner dig bekväm med) då öppnar du möjligheter för andra att både inspireras och göra samma sak.

 

 

 

TAGGA #skapanärhet och dela på Instagram. Och utmana en kompis / en annan klass / grupp osv att delta! Om en hel klass, skola, klubb eller grupp deltar – dela på det officiella Instagramkontot och tagga både @ungalukas och #skapanärhet. Detta så att fler får kännedom om det ni gör och får kunskap om det stöd vi erbjuder.  Vid intresse ingår Unga Lukas gärna samarbeten i form av exempelvis i vernissager, seminarier, workshops eller samtal utifrån #skapanärhet. 

 

 

 

Frågor? Mejla Unga Lukas verksamhetsledare: asa.maj.jonzon@sanktlukas.se

 

 

 

För fler exempel se Instagram.com/ungalukas eller #skapanärhet