OM UNGA LUKAS

Unga Lukas är en verksamhet för dig som är ung vuxen – där vi pratar om livet, relationer och psykisk hälsa. 

Vår vision är mötesplatser med meningsskapande samtal – för alla. Vi jobbar för att alla unga som behöver ska kunna få prata om livet och hur man mår – och bli lyssnad på. Hjärtat i vår verksamhet är chatten – där du kan få stöd av vuxna med kunskap och erfarenhet. I vår verksamhet, både på nätet och IRL möter du också andra unga som har erfarenhet av att må dåligt – men som vet att det går att må bättre igen. 

Unga Lukas utvecklas tillsammans med dig – du får gärna ställa frågor, komma med idéer och bidra till att hjälpa andra unga. Vi utvecklar nu också verksamhet på våra olika orter i Sverige – med samtalskvällar och liknande. Vad vill du se där du bor? Kom med idéer om du vill! 

Unga Lukas arbetar för att utveckla nya lösningar för unga – utifrån ungas behov i våra samtal, det unga visar oss i samtiden, samverkan med unga och organisationer som vänder sig till unga. Vi driver bland annat ett projekt med Trygga Barnen, där unga från deras verksamhet får möjlighet till psykoterapi vid våra mottagningar. 

Bakom Unga Lukas står S:t Lukas – Sveriges största idéburna organisation för samtal, psykoterapi och handledning med verksamhet i hela landet. Vår organisation har alltid varit nyskapande och arbetat för att ge alla i samhället möjlighet till stödjande samtal. Vi är politiskt och religiöst obundna och återinvesterar allt eventuellt överskott i att subventionera stöd till de som behöver.