OM UNGA LUKAS

Unga Lukas är en verksamhet för dig som är ung vuxen 16-25 – där vi pratar om livet och där du kan dela dina känslor och tankar 

Vår vision är mötesplatser med meningsskapande samtal – för alla. Vi jobbar för att alla unga som behöver ska kunna få prata om hur man mår – och bli lyssnad på. Hjärtat i vår verksamhet är chatten – där du kan få stöd av vuxna med kunskap och erfarenhet. I vår verksamhet, både på nätet och IRL möter du också andra unga som har erfarenhet av att må dåligt – men som vet att det går att må bättre igen. 

Unga Lukas utvecklas tillsammans med dig – du får gärna ställa frågor, komma med idéer och bidra till att hjälpa andra unga. Vi utvecklar nu också verksamhet på våra olika orter i Sverige – med samtalskvällar och liknande. 

Unga Lukas arbetar för att utveckla nya lösningar för unga – utifrån ungas behov i våra samtal, det unga visar oss i samtiden, samverkan med unga och organisationer som vänder sig till unga. Vi driver bland annat ett projekt med Trygga Barnen, där unga från deras verksamhet får möjlighet till psykoterapi vid S:t Lukas professionella psykoterapi-mottagningar. 

S:t Lukas, som står bakom Unga Lukas är Sveriges största idéburna organisation för samtal, psykoterapi och handledning med verksamhet i hela landet. Vår organisation har alltid varit nyskapande och arbetat för att ge alla i samhället möjlighet till stödjande samtal i olika former. Vi är politiskt och religiöst obundna och återinvesterar allt eventuellt överskott i att subventionera stöd till de som behöver.