”VI KAN FÖRMEDLA EN VUXENTRYGGHET”

SARA

Ålder: 41

Bakgrund: Tidigare chef och utbildad samtalsterapeut, läser just nu till socionom vid Karlstad universitet. 

Varför vill du vara volontär i Lukaschatten?

Jag tycker att det är fantastiskt att möta ungdomar och det ger så otroligt mycket att få ta del av en annan människas liv. När de unga öppnar upp och berättar – och jag samtidigt kan ge perspektiv och visa att de inte är ensamma. Om jag så bara kan lyfta bort några hekto stress och press från en ung människa så är det värt det.

Vad upplever du att du kan ge som volontär?

Jag upplever att jag och de andra volontärerna kan förmedla en vuxentrygghet som många saknar. Jag kan bidra till hopp och visa att det finns vuxna som lyssnar när föräldrar eller lärare kanske inte gör det. Unga lever i en annan värld än vi har gjort och Lukaschatten är en kanal som möter deras behov, där vi kan fånga upp många som annars kanske skulle hamna på sidan. Det finns ett stort behov i samtiden om man ser till de unga som kontaktar oss.

VAR MED DU OCKSÅ!

Just nu satsar S:t Lukas på ungas psykiska hälsa och bygger ut Lukaschatten med volontärer och ansvariga över hela landet – för att fler unga ska få stöd av en lyssnande vuxen, fler kvällar i veckan.

Har du erfarenhet av professionella samtal eller arbete med unga? Läser du kanske en utbildning inom området, eller har annan relevant erfarenhet?

Du behövs – var med och bidra i den mån DU kan! Se info nedan. 

BLI VOLONTÄR

Vill du bli en i gänget? 

Som volontär i chatten gör du inte bara en viktig insats för unga och samhället. Du får också möjlighet att lära känna nya människor och du får fortbildning vid våra mötesdagar.
Vi som arbetar i chatten har alla erfarenhet av professionella samtal eller arbete med unga. Bland volontärerna finns bland annat psykoterapeuter, lärare, sjuksköterskor, diakoner, psykologer och socionomer. Vi välkomnar med glädje även dig som läser till psykolog, psykoterapeut, kurator eller liknande.
Just nu söker vi särskilt personer med språkkunskaper eller erfarenhet av att möta unga migranter!
Har du frågor, är nyfiken eller vill göra en intresseanmälan, hör av dig till hej@ungalukas.se och skriv VOLONTÄR i ämnesraden. Vi hörs!