”VI FYLLER EN VÄLDIGT VIKTIG FUNKTION”

KATARINA

Ålder: 30

Bakgrund: Socionom och samtalsterapeut, arbetar på Universitetssjukhuset Örebro.

Varför vill du vara volontär i Lukaschatten?

Att vara volontär är väldigt givande och meningsfullt – jag bidrar med lite av min tid och får så mycket tillbaka. Många unga bär mycket inom sig och vi i Lukaschatten kan hjälpa dem att upptäcka saker om sig själva och våga prata om hur de mår. Vi erbjuder stöd i ett väldigt tidigt läge och kan vara med och förebygga att problem eskalerar. Vi fyller en väldigt viktig funktion.

Hur är det att komma ny som volontär?

Det är häftigt att vara en del av ett gäng där folk är så engagerade. Och jag kände direkt att här finns en öppenhet och ett stöd. Alla bidrar på sitt sätt, och man känner sig aldrig ensam.

VAR MED DU OCKSÅ!

Just nu satsar S:t Lukas på ungas psykiska hälsa och bygger ut Lukaschatten med volontärer och ansvariga över hela landet – för att fler unga ska få stöd av en lyssnande vuxen, fler kvällar i veckan.

Har du erfarenhet av professionella samtal eller arbete med unga? Läser du kanske en utbildning inom området, eller har annan relevant erfarenhet?

Du behövs – var med och bidra i den mån DU kan! Mejla asa.maj.jonzon@sanktlukas.se för mer info.

BLI VOLONTÄR

Vill du bli en i gänget? 

Som volontär i chatten gör du inte bara en viktig insats för unga och samhället. Du får också möjlighet att lära känna nya människor och du får fortbildning vid våra mötesdagar.
Vi som arbetar i chatten har alla erfarenhet av professionella samtal eller arbete med unga. Bland volontärerna finns bland annat psykoterapeuter, lärare, sjuksköterskor, diakoner, psykologer och socionomer. Vi välkomnar med glädje även dig som läser till psykolog, psykoterapeut, kurator eller liknande.
Just nu söker vi särskilt personer med språkkunskaper eller erfarenhet av att möta unga migranter!
Har du frågor, är nyfiken eller vill göra en intresseanmälan, hör av dig till projektledare asa.maj.jonzon@sanktlukas.se