”DET ÄR TYDLIGT ATT VI FYLLER ETT BEHOV”

MAX

28 år

Läser till psykolog vid Örebro universitet

Varför vill du vara volontär i Lukaschatten?

Jag har alltid velat göra någonting bra, och här känns det som att jag kan bidra. Det är tydligt att Lukaschatten fyller ett behov, att det behövs anonymt stöd. Många ungdomar tycker att det är ett stort steg att träffa någon och prata. Att skriva blir ett första steg.

Hur är det att vara psykologstuderande och volontär?

Att skriva med ungdomarna ger någonting annat än att än att sitta i samtal. Ett annat utrymme att tänka och en annan typ av möte. Jag tränar mitt lyssnande öra – det som är grunden för all samtalsmetodik. Jag har också blivit överraskad över att det går att komma ganska långt på begränsad tid – med bara text. Det som kan verka enkelt för mig kan vara precis det som en ung människa behöver.

VAR MED OSS DU OCKSÅ!  

Just nu satsar S:t Lukas på ungas psykiska hälsa och bygger ut Lukaschatten med volontärer och ansvariga över hela landet. För att fler unga ska få stöd, fler kvällar i veckan. Har du erfarenhet av professionella samtal eller arbete med unga? Läser du kanske en utbildning inom området, eller har annan relevant erfarenhet? Du kanske har språkkunskaper som kan vara till stöd för de unga migranter som kontaktar oss?

Du behövs – var med och bidra i den mån DU kan! Mejla asa.maj.jonzon@sanktlukas.se för mer info.