i samvTRÄFFA S:t Lukas Psykoterapeuter på Mottagning 

Behöver du prata med en professionell?

S:t Lukas driver inte bara en chatt med volontärer, vi har också legitimerade psykoterapeuter och psykologer som tar emot unga på våra professionella mottagningar på olika orter i landet. Ibland finns speciella erbjudanden för dig som är ung – vårt överskott går bland annat till att subventionera terapi för unga. Det är dock olika (än så länge) på olika ställen i Sverige, så kontakta din närmaste S:t Lukas-mottagning för mer information. Du hittar oss på www.sanktlukas.se

Du som är över 18 kan själv fatta beslut om att gå till en psykoterapeut, men väljer du att gå till S:t Lukas kostar ditt besök några hundralappar. Till BUP, skolkurator eller Ungdomsmottagning kan du gå utan kostnad. 

Projekt med Trygga Barnen 

Unga Lukas driver i samverkan med S:t Lukas mottagningar i Stockholmsområdet /Uppsala just nu ett projekt där vi erbjuder professionell psykoterapi till unga vuxna från Trygga Barnens verksamhet. Detta med medel från Timmermansorden. 

Vi kommer framåt att ge psykoterapi till unga som utsatts för sexuella övergrepp i samverkan med Treskablinoll. Vi har också sökt pengar för samverkan med Ensamkommandes förbund, för att kunna ge psykoterapi till ensamkommande. 

Vi på S:t Lukas jobbar för att kunna ta emot fler unga till en lägre kostnad framöver!